Rómer Flóris Emlékút pecsételőhelyek

helyszínek
Rómer Flóris Emlékút mozgalom rövidítése: rf
Kiírás: https://osvenytaposo.hu/turamozgalmak/romer-floris-emlekut/?fbclid=IwAR2_gI0zghmcYVOZdfEhhUEpfQexJhljW_V8otLuVmT6zKzPdZcSQl_-Ct0
FIGYELEM: A túramozgalom teljesítése után kérjük e-mailben érdeklődjön a postázási címről, mert az igazolófüzetben szereplő postafiók cím megszűnt. osvenyinfo@gmail.com
Az Ösvénytaposó Baráti Társaság 2009-ben indította a túramozgalmat a Bakony-hegységben. Méltó emléket szeretnénk állítani Dr. Rómer Flórisnak, aki a Bakony-hegység első tudományos kutatója és legkiválóbb ismerője volt. A Magyar régészet megalapozója.
Az útvonal a festői szépségű Cuha-völgyből indul, majd a Porvai medencéből ny...ílik csodálatos panoráma a hegység legmagasabb hegyeire. Végig vezet a Barátok-útján, melyen régen a Bakonybéli szerzetesek jártak. Körbe járják Bakonybélt, és a Szent-kútat, ahol egykor Szent Gellért remetéskedett. A Kerteskői-szurdok varázslatos sziklái közt folyó Gerence-patakot kísérik, majd a Nagy-Som-hegy oldalában végig haladva eljutnak a Zoltay-forráshoz. Zirc főterén megtekinthető a 0 km-es bakancsot ábrázoló kő, majd Nagyesztergárra érve Ányos Pál szülőházát is megnézhetik. Hangulatos völgyben, csörgedező patak mellett vezet az út, gyönyörködhetnek a festői szépségű Csesznek várában. Felkapaszkodnak a Zörög-hegytetejére, ahol egykor a Rómer Flóris kilátó állt. Keresztezve a kanyargós Cuha-patakot, majd Vinyét elhagyva érkeznek meg a Likas-kő-barlanghoz, melyen a bátrabbak át is mehetnek! A Bodzás-árok szép sziklái között megérkeznek az Ösfenyvesbe Fenyőfőre. Megkerülve a Kakas-hegyet megpihenhetnek a Szent-keresztnél, majd a Bécsi-árok széles völgyén át jutnak el túránk végpontjához Bakonykoppányba.


Rómer Flóris Emlékút igazolópontok, pecsételőhelyek megtekintése a geojson.io-n
Rómer Flóris Emlékút igazolópontok, pecsételőhelyek, gpx letöltés
Rómer Flóris Emlékút mozgalom nyomvonala, gpx letöltés
Rómer Flóris Emlékút mozgalom útvonalváltozásai
A névre, vagy az azonosítóra kattintva a bélyegző oldalára jutsz, míg a felhasználó nevére, vagy a dátumra kattintva a túrázó mozgalomhoz tartozó logjait olvashatod el.
térkép