Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra

logok
azonosító név túrázó dátum állapot log
DDKPH_28_A_2 Nemesvid hdanee 2020-11-27 rendben A volt Sheriff söröző a falu Somogysimonyi felőli végén van, a terasz faoszlopán állandóan elérhető a bélyegző. A műút forgalma nem vészes, Somogysimonyiban se bolt, se kocsma, viszont a buszváró kitűnő pihenőhely.
DDKPH_28_B Kisvid hdanee 2020-11-27 rendben A 20. számú házhoz a kék pecsét jelzéseket kell követni, pár perces kitérőt jelent ez a műút mentén Nemesvid felé haladva. A kocsmabolt rég zárva, előtte padon lehet iddogálni.
DDKPH_28_A_1 Nemesvid hdanee 2020-11-27 rendben A falu központjában a vegyesbolt előtető-oszlopán zárva tartás és az idősek bevásárlási idősávja alatt is elérhető a bélyegző.Nemesvid és Kisvid között van egy balesetveszélyes romos híd az egyik patak felett... pontosabban: patakban. Aki a csúszós felületek miatt nem kockáztatna, az erdő nyugati szélén tud jó eséllyel kerülni.
DDKPH_26 Zalakaros hdanee 2021-01-19 rendben A kilátó hivatalosan zárva, gyakorlatilag fel lehet rá menni. A bélyegző folyamatosan elérhető.A borozó zárva.
DDKPH_25 Öröm-hegy hdanee 2021-01-19 rendben A kék jelzésről le kell térni a P3 jelzésen észak felé, 400 méterre van a kulcsosház. Ugyanitt asztalok, tető, árnyékszék.Aki Nagybakónakról indul errefelé, az utolsó porták elhagyása után számítson egy jelöletlen jobbkanyarra, ami a patak mellé vezeti az embert. A környéken amúgy is sok a jelzés, ha nem láttál egyet sem régóta, az gyanús. A P3 becsatlakozása előtti szakasz benőtt, bedőlt fák nehezítik a haladást a vízmosásban.Több fedett magaslesen is meg lehet pihenni Nagybakónak-Öröm-hegy között.
DDKPH_29_2 Mesztegnyő hdanee 2021-02-06 rendben A faluház a Ladi János utca és a 68-as főút sarkán van, szombat délelőtt az amúgy sem magas kaput nyitva találtuk, a tornácon a pecsét rendben, asztalok és padok is vannak.Legközelebbi buszmegálló: Mesztegnyő, iskola, távolsági járatok is megállnak itt. Kocsmát nem láttunk, CBA vegyesbolt rógtön a faluház mellett van.
DDKPH_24 Palin hdanee 2021-02-23 rendben Napközben nyitva áll a presszó kapuja, a teraszon kényelmesen lehet pecsételni. Maga a kocsma zárva, elvitelre is. Vegyesbolt pedig Palin településrészen egyáltalán nincs. A közlekedés viszont kitűnő, számos helyközi busz mellett 30-60 percenként jár ide a 2-es jelzésű helyi busz Nagykanizsa központjából. Aki le akar pihenni, a 74-es főút keresztezésénél egy fedett buszváróban teheti ezt meg.Aki Nagybakónakon szakaszolna esetleg, a buszfordulónál lévő vegyesboltban hétköznap délelőtt 11-ig tud céges bélyegzőt szerezni.
DDKPH_07 Szarvaskend hdanee 2021-06-13 rendben A pecsét állandóan elérhető a kocsma külső falán. Az üzemegység csak hétvégén késő délután és munkanapokon este tart nyitva, könnyű itt kiszáradni emiatt. Igaz, remek nyomós kút működik az ivó közelében, a templom melletti buszmegállónál. Buszközlekedés Körmend - Katafa - Nagymizdó - Szarvaskend - Döbörhegy - Döröske útvonalon van. Halogy felől érkezve, elhagyva a katafai kocsmát, egészen Nagymizdóig kis forgalmú aszfaltra és némi szintre számítsatok. Utána kellemes földút visz Szarvaskendre. A jelzettség remek. Pihenésre leginkább a nagymizdói buszváróban vagy méginkább a mellette található kis tónál nyílik remek lehetőség, utóbbi helyen asztalok is vannak.Molnaszecsőd felől jövet is jók a jelek, felkapaszkodva a domboldalon Döröskénél végre földút jön, a tó partján remek pihenőhellyel. Később (szőlő)hegyen visz az út Döbörhegyre. Utóbbi két településen vendéglátóegységről nincs tudomásom. Szarvaskendre már aszfalton érkezünk, a forgalom nem jelentős. A jelzettség jó.
DDKPH_06 Molnaszecsőd hdanee 2021-06-13 rendben A terasz oszlopán folyamatosan elérhető a pecsét. Az Árvíz presszóhoz le kell térni a döröskei aszfaltútról a Rába-híd balparti, falu felőli hídfőjében, ezt kék stempli jelzés is mutatja. Vizitúrás pihenőhely lévén tudnak segíteni szomjúság esetén, de ahogyan hallottam ott helyben, szállás és étkezés tekintetében is tudnak megoldást. A kocsma mellett gyér nyitva tartású boltot is láttunk. Ivókút a 8-as főút keresztezésénél, itt van a közelben benzinkút is, mint a bolt alternatívája. Egyházasrádóc felől érkezve javított földutakon, jó jelzettség mellett lehet a földek között haladni, de az erdei szakasz bizony még a nyári melegben is erősen saras. Szarvaskend felé haladva hosszú aszfaltos egyenes vár rátok, utána kitartóan emelkedő Döröske előtt.
DDKPH_08 Halogy hdanee 2021-06-14 rendben Már a kapuból invitáltak minket a belső udvarba, ahol a terasz faoszlopán valóban ott várt minket a pecsét. Sok szeretettel látják itt a kéktúrázókat, korai érkezésünk ellenére kinyitották kedvünkért a kocsmát. Ezzel együtt érdemes számolni azzal, hogy 12-14 óra között zárva tartanak hivatalosan. Szállást most családi okok miatt nem adnak ki a korábbiaktól eltérően. A faluba Körmend-Nádasd felől járnak buszok.Szarvaskend felé kiváló a jelzettség, a szakasz legnagyobb része közepes, majd kis forgalmú aszfalt, rövidebb szekérutas szakaszokkal. Vegyesen kitett és erdős szakaszokkal kell számolni. Magasleseken és az érintett települések masszív egyenbuszmegállóiban lehet megpihenni, fedezékbe vonulni. Nádasd mellett lőtér működik, nem kell megijedni a lövésektől. E településen a túra útvonalán egy vegyesboltot találtok, kocsma, étterem nagyobb letéréssel a régi 86-os főút mellett van.Katafán pedig egész nap nyitva tartó presszó árnyas teraszán pihenhettek meg, minimális letérést kell tenni a faluba beérve Nádasd felől, északi irányban.
DDKPH_10 Kondorfa hdanee 2021-07-21 rendben A bélyegző kívülre lett átszerelve, állandóan elérhető. A zárórát ne vegyétek készpénznek: ha nincs forgalom, este 8 körül már rángathatjátok az ajtót... A vegyesbolt munkanapokon egész délelőtt nyitva, de délután is néhány órán át elérhető, kínálata mérsékelt. Szállás gyanánt az egyébként eladósorban lévő Vadköre fogadót ajánlom: bár apró jelekből érezhetően nem tudnak vagy akarnak már sokat áldozni rá, tisztaság és rend fogadott a hatalmas, ízlésesen berendezett szobában. Az étterem viszont nem működik, meleg ételt csak hozatni tudtok.Ivánc felől érkezve a murvás utat elhagyva el-eltűnik az ösvény a burjánzó aljnövényzetben, de a jelzések segítenek. Lassabb haladással számoljatok itt, rövidnadrában a csalánkúra szinte garantált. Rovarriasztó is legyen nálatok, méghozzá kéznél, máskülönben nincs megállás, pillanatnyi elgyengülés...Őriszentpéter felé haladva viszont jól járható az útvonal és a jelzettség is kiváló. Kondorfa Fővégen a nyomós kút nem működött. A település busszal Szentgotthárd és Őriszentpéter felől érhető el.
DDKPH_11 Őriszentpéter hdanee 2021-07-21 rendben A bélyegzőt nem a terasz felőli, északi oldali bejárat mellett találjátok, hanem a nyugati oldalon, ahol szintén van egy ajtó. Itt a központban étterem, kávézó, kocsma, vegyesbolt, zöldséges, gyógyszertár és bankautomata is működik, de jól időzítve remek termelői piacba is bele lehet botlani. Őriszentpéterre vonattal Zalaegerszeg és Őrihodos felől lehet eljutni, van budapesti közvetlen vonat is. Az állomástól a bélyegzőhelyik kb. 15 perc az út a K4 jelzésen.Szalafő felé elindulva a Városszer végén remek teraszos büfében lehet megpihenni, ahogyan a szalafői elágazásnál is találtok egy éttermet. A Templomszeren működik egy fine dining étterem is, ha épp erre volna igényetek, igazán remek hely, bár most kihagytuk. Szalafőn a Templomszeren is működik egy jóféle étterem, terasszal, mérsékelt árakkal. A Papszeren szombatonként ebédidőben lehet ismerkedni az őrségi gasztronómiával, feltétlenül megér egy rövidke kitérőt egy fenséges csutris rétes!
DDKPH_08 Halogy hdanee 2021-07-22 rendben Ismét szívélyes fogadtatásban volt részünk, nem sokkal a délutáni nyitás után érkeztünk, negyed 3 tájékán. Felsőmarác Halogy felőli végén működő ivókutat találtok. A Himfai parkerdőben több, bivakolásra is alkalmas nagyméretű esőbeálló van, továbbá, asztalok, tűzrakóhelyek, budik. A tó gátja és a kilátó a hódok áskálódása miatt nem látogatható, a tó vize is le van engedve.
DDKPH_09 Ivánc hdanee 2021-07-22 rendben A pecsételőhelyhez néhány száz métert le kell térni a postánál, templomnál észak felé, a kék pecsét jelzést követve. A két kocsmának látszó tárgy közül a közelebbi az Anita presszó, míg a távolabbi üzemegység hátsó részében vegyesbolt található.Iváncra Körmend-Csákánydoroszló-Felsőmarác ill. Őriszentpéter - Pankasz felől busszal lehet eljutni.Halogy felől érkezve jó a jelzettség és az útviszonyok is, az aszfaltos szakasz kis forgalmú. Felsőmarácon munkanapokon leginkább délután tart nyitva a pizzéria-kocsma, a bolt nyitva tartása is a reggeli és délutáni órákra korlátozódik. A pizzéria kiszállítást is vállal a környéken - ha úgy alakul, jó tudni.Kondorfa felé rendben vannak a jelzések, az útviszonyok is sokáig nagyon rendben vannak, de jön még feketeleves! (ld. Kondorfánál)
DDKPH_12 Magyarszombatfa hdanee 2021-09-18 rendben Nem az ajtókereten, hanem a kocsma felé nézve bal oldalon található fedett kiülő oszlopán van a pecsét. Maga a kocsma pár perces letérés a kék pecsét jelzésen. Remek csapolt sörrel moshatjátok kiszáradt torkotokat, korgó bendőtökbe csevapot, pizzát vagy más falatokat tehettek.Kercaszomor felől a jelzések rendben, az útviszonyok szintén jók voltak. Kercaszomoron a vegyesbolt-kocsma vasárnap zárva, hétfőn-kedden 11-14 óra között is szünetet tart, de az almafa alatti padokon ilyenkor is meg lehet pihenni. A gravitációval vigyázni!!
DDKPH_11 Őriszentpéter hdanee 2021-09-18 rendben Mi korábban bélyegeztünk, de egy másik csapat vígan pecsételt épp. A központban a korábbi bejegyzésemben felsorolt üzletek, szolgáltatások nem változtak, jól ellátott település. A Centrum panziót mint szállást nem ajánlom: ugyan tiszta és nagyok a szobák, de az ágyak rettenetesen kemények és a falak vékonyak (az Indulj el egy úton… szellemében gyűltek össze falszomszédaink).Bajánsenye felé a volt vasúti töltésen és erdészeti utakon jól lehet haladni, a jelzések rendben voltak. Bajánsenyére a Határcsárdánál ér be az útvonal, ideális pihenőhely, népszerű is. Kercaszomorig továbbhaladva jók a jelzések és az útviszonyok.A vasútállomás elérésére felfelé kb. 15-20 percet érdemes számolni.
DDKPH_15 Zalalövő hdanee 2021-09-19 rendben Az állomás melletti bringatároló oszlopán a bélyegző rendben. Kb. 1 km-es kitérő az állomás a K+ jelzésen a túraútvonalról. Viszont az így érintett központban van vagy 4-5 kocsma, a remek Sündörgő étterem, no meg egy gyönyörű templom. Vonatközlekedés Zalaegerszeg, Őriszentpéter felől, napi egy pár vonat Budapestről. Buszok szintén járnak Egerszeg és Őri felé is.Kustánszeg felé a jelzések rendben, agyagos dagonyára itt-ott számítsatok, de a szakasz nagy része jó tempóban gyalogolható és gyönyörű. Nagyfernekágon nincs bolt vagy kocsma. Pihenőhely sincs a szakaszon, csak magaslesek és farakások.
DDKPH_17_2 Kislengyel hdanee 2021-10-27 rendben A pecsét rendben. Zalatárnok felé kitűnő jelzettség. Patóhegynél a füzetünkhöz képest kisebb útvonalváltozás. Vörösszegnél kutyák szabadon, dühösek és sunyik. Barabásszegen kocsma, bolt tartósan zárva. Petrikeresztúron viszont kb. 300 méter letérés csak a kocsma, érdemes megpihenni, de ebédszünettel kell számolni 12 órától.
DDKPH_16 Kustánszeg hdanee 2021-10-27 rendben A bélyegző a volt Lesz Vigasz presszótól Zalalövö irányban lett áthelyezve, a Kossuth utca 45. szám alatt működő polgármesteri hivatal kerítésére. Kék pecsét jel is van, a bélyegzőt a parkoló autók kitakarhatják. A kempingnél és fent is működik egy-egy vegyesbolt, csak vasárnap délután van minden zárva.
DDKPH_19_A_1 Rádiháza hdanee 2021-10-28 rendben A csárda valójában kocsma, persze bizonyos körülmények fennállása esetén bizonyára járnak ott csárdást is! Csak hétfő, kedd, csütörtök, péntek délután és szombat este tart nyitva. Buszközlekedés Zalaegerszeg felé.
DDKPH_19_A_2 Rádiháza hdanee 2021-10-28 rendben Az úthoz legközelebbi villanyoszlopon található a pecsét, mindig elérhető. Vonatközlekedés Zalaegerszeg és Lenti, Rédics felé.
DDKPH_18_1 Zalatárnok hdanee 2021-10-28 rendben Aki itt akar pecsételni, kb. 300 méter hosszan le kell térnie a kék jelzésről a 75-ös főutat követve - kék pecsét jel is segíti a tájékozódást. A presszó hajnaltól késő estig nyitva, de a pecsét nyitva tartási időn kívül is hozzáfèrhető. A jelzettség elég jó a környéken, de Patóhegy és a zalatárnok feletti földek között az erdőben fakitermelés tüntette el az utat, jelzésestül kb. 200 méter hosszban. A földekhez érve pedig át kell bújni a kerítésen, erre később nem lesz lehetőség. Ezen az erdei szakaszon éles cserépszilánkokkal "javítottàk" az utat hosszan, a túraszandált nem javaslom és kutyát se hozzatok!
reklám