heyjoe.hu - túranyilvántartó

Cserepes-kői barlangszállás felújítása 2018-03-20 08:34:09

Önkénteseket keresnek a Cserepes-kői barlangszállás felújításához, ha van időd, és kedved, csatlakozz!

Molnár Dominik a Facebook OKT csoportjában tett közzé egy felhívást, amiben önkéntes segítőket keres a Cserepes-kői barlangszállás rendberakásához.
Előzmények:

"Mit szólnátok egy olyan szervezett túrához amin a barlangszállás felújítását végeznénk el. Akár a fekhelyek deszkázatának felújítását, vagy a kályha helyre pofozását. Esetleg egy kis kémény rehabilitáció. Mindnyájunknak közös érdeke, hogy otthonos és rendezett legyen. Fontoljátok meg. Többen többet tehetünk érte.Szervezést vállalom. Kicsit átgondolom, meghirdetem, és meglátjuk mennyire lesznek jelentkezők rá."

"Meglepően gyorsan választ kaptam az e-mail-re. Kaptam egy telefonszámot mégpedig Bartha Attila számát,ő egy barlangtani szakreferens és az ő hatáskörébe tartozik a Cserepes-kői üreg is.

Pár éve(8-9) volt egy ugyan ilyen önkéntes megmozdulás a barlang ügyében, Akkor egy esztergomi csapat újította fel az üreget. Akkor is és most is abban tudnak segíteni, hogy minden cuccunkat ami lesz ( deszkák,szögek,kályhacsövek,stbstb) beviszi addig amíg tudja kocsival,ez kb az üregtől 400 méter. Abban is tud segíteni és ezzel méginkább megkönnyíti a dolgunkat,hogy egy környékbeli ismerőse segítségével ott az egyik faluban tudunk beszerezni mindent ami szükséges.Így nem kell azt is lejuttatni oda még pluszban. Szerintem ez így teljesen korrekt. 

Én április végére gondoltam. A hét folyamán csinálok egy csoportot ahova összegyűlhetünk,hogy átláthatóbb legyen az,hogy ki tud jönni.Minden segítség jól jön. Én még márciusban egy hétvégén le fogok menni pontosan felmérni az üreget.Találkozni fogok akkor Bartha Attilával is,hogy személyesen átbeszélhessük ezt az egészen részletesebben.Aki szeretne csatlakozni,szívesen látom.Budapestről fogok indulni vonattal.

Elöljáróban ennyit.

A további konkrétumokat pedig megbeszéljük mihamarabb.

Aki szeretne az üreg felújítási megmozduláshoz csatlakozni, nálam üzenetben jelentkezzen."