Balaton-felvidéki Kéktúra pecsételőhelyek

helyszínek
Balaton-felvidéki Kéktúra mozgalom rövidítése: BFK
A Balaton-felvidéki Kéktúra útvonala 100 km hosszú, amely 1996 óta lehetőséget teremt a túrázók számára, hogy megismerkedjenek a környék nevezetességeivel és természeti látnivalóival. A túramozgalom beindítását a balatonfűzfői Király István és csapata által korábban felfestett kék sáv jelzés tette lehetővé. Ezt látta az ajkai turista páros - Csuba Erzsébet és Káldi Géza - túramozgalommá alakíthatónak és létrejött a Pétfürdő - Badacsony közti nyomvonal. 2020.12.31-ig 1140 fő teljesítette a 10 érintőpontos útvonalat.
2021-ben 25 éves a túramozgalom. Újabb 6 érintő pont került kihelyezésre. Így már 16 bélyegzést kell összegyűjteni. ...Megújult az igazolólap is, amely január 1-től térítésmentesen letölthető a VMTSZ weblapjáról http://vmtsz.hupont.hu/14/jubileumi-bfkektura. Megkezdődött a jelzések felújítása is. A turisták jelvényt kapnak a sikeres teljesítésért. A kihelyezett bélyegzőket a dobozaikkal együtt az úrkúti Kohlrusz Árpád készítette és legtöbbjét ő is helyezte ki. A színes igazolólapot Csornai Edina tervezte és párjával, Harkai Ferenccel együtt az új érintőpontok kialakítását befejezte. A régi igazolólap felhasználható 2021.12.31-ig (10 érintőpont és kitűző díjazás). A megkezdett túrákat igy nyugodtan be lehet fejezni.
A túramozgalom fenntartója továbbra is a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség (8200 Veszprém Wartha Vince u. 3.) Ide kell küldeni a teljesítést igazoló lapot eredeti formában. A visszaigazolásánál a jelvény és a postai feladás költségét kérik.
Veszprém 2020. 12.31.
Mag Éva VMTSZ elnök sorai az egyesület honlapjáról
Csornai Edina tájékoztatása alapján a legújabb jelvények színe változott, az eddigi sárga zöldre váltott.
2022.12.06.


Balaton-felvidéki Kéktúra igazolópontok, pecsételőhelyek megtekintése a geojson.io-n
Balaton-felvidéki Kéktúra igazolópontok, pecsételőhelyek, gpx letöltés
Balaton-felvidéki Kéktúra mozgalom nyomvonala, gpx letöltés
Balaton-felvidéki Kéktúra mozgalom útvonalváltozásai
A névre, vagy az azonosítóra kattintva a bélyegző oldalára jutsz, míg a felhasználó nevére, vagy a dátumra kattintva a túrázó mozgalomhoz tartozó logjait olvashatod el.
térkép