Dornyay Béla Emlékút pecsételőhelyek

helyszínek
Dornyay Béla Emlékút mozgalom rövidítése: dbe
FIGYELEM: A túramozgalom teljesítése után kérjük e-mailben érdeklődjön a postázási címről, mert az igazolófüzetben szereplő postafiók cím megszűnt. osvenyinfo@gmail.com
Az Ösvénytaposó Baráti Társaság 2006-ban indította a túramozgalmat a Bakony-hegységben, mellyel a neves kutatónak, a Bakony szerelmesének szeretnénk méltó emléket állítani.
Az emlékút végigjárása során megismerkedhetnek a bakonyi táj változatos arculatával, ismert és kevésbé ismert településeivel és geológiai érdekességeivel. Az útvonal hangulatos völgyben, csörgedező patak mellett vezet, gyönyörködhetnek, a festői szépségű Csesznek várában, majd egy igen kell...emes vizű forrásból ihatnak. Megcsodálhatják a szépen felújított Szépalmapusztai arborétumot. Ellátogathatnak a Bakony-hegység egyik legszebb településére Bakonybélbe, és ihatnak a bővizű Szent-kút vizéből, mely egykor Szent Gellért szomját is oltotta. Felkapaszkodnak a Hajagok csúcsaira, majd leereszkednek a világszerte híres Herendre, ahol felkereshetik a Herendi Porcelángyár múzeumát is.
Az emlékút végig a sárga sáv jelzésen vezet, mely 53 km hosszú. Bármelyik irányból végigjárható.


Dornyay Béla Emlékút igazolópontok, pecsételőhelyek megtekintése a geojson.io-n
Dornyay Béla Emlékút igazolópontok, pecsételőhelyek, gpx letöltés
Dornyay Béla Emlékút mozgalom nyomvonala, gpx letöltés
Dornyay Béla Emlékút mozgalom útvonalváltozásai
A névre, vagy az azonosítóra kattintva a bélyegző oldalára jutsz, míg a felhasználó nevére, vagy a dátumra kattintva a túrázó mozgalomhoz tartozó logjait olvashatod el.
térkép